Мій список блогів

пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, ЩО…

           2 квітня – Міжнародний день дитячої книги.

Міжнародний день дитячої книги − свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967) 2 квітня − в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед ними, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях.

Дитячі книги - енциклопедія всього цікавого, радісного і важливого, що тільки буває на світі. Сьогоднішнє свято - додатковий привід почитати хорошу, цікаву книгу. Або навіть заповнити прогалини минулого і, нарешті, прочитати те, що колись пропустили...

Пропонуємо Вашій увазі детективи, фантастику, світові бестселери, книги для дітей та підлітків (за програмою поповнення бібліотечних фондів від УІК), які чекають Вас на полицях у міській бібліотеці для дітей на Пирогова, 4! Кожен з вас знайде для себе щось цікаве. ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!