Мій список блогів

вівторок, 14 квітня 2015 р.

ШАНУВАЛЬНИКАМ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ!

Незважаючи на подальшу комп’ютеризацію суспільства, книга завжди залишатиметься книгою зі своїм особливим шармом та ароматом, потяг до якого прищеплюється з дитинства. Особлива магічна атмосфера книги не зрівняється з жодними надбаннями новітніх технологій.
Приємно, що користувачі нашої бібліотеки цікавляться сучасною українською літературою, зокрема, такими авторами, як Марина та Сергій Дяченки.

Пропонуємо вашій увазі
віртуальне знайомство
 «ДИКА ЕНЕРГІЯ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ».

Сьогоднішня література просто не мислима без такого жанру, як фантастика. Багато з нафантазованого письменниками в минулому, стало сучасною дійсністю сьогодні.
Світ книг Марини та Сергія Дяченків - дивовижний, сповнений незбагненних таємниць і фантастичних пригод, і разом з тим повний любові, доброї та красивої магії.
Марина та Сергій Дяченки – це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета у сучасному всесвіті фантастики та фентезі.
Вони дуже люблять експериментувати, тому кожна їх нова книга — це пастка для читача, потрапивши в яку він просто не може не відчувати емоційного співчуття героям. Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів, які отримали твори Марини та Сергія, незліченна. Тому ми просто скажемо, що на загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» у Глазго вони отримали звання «кращих письменників-фантастів» в Європі.
За першою професією Сергій – психіатр і кінодраматург, а Марина – акторка театру і кіно. Але об’єднала їх фантастика.
Марині і Сергію належать 118 авторських книжок (включаючи перевидання і переклади), загальним накладом більше одного мільйона примірників. В основному вони видавалися в найбільших видавництвах Москви та Санкт-Петербурга. В «Ексмо» їхні книги виходять в авторській серії «Світи М. і С. Дяченків».
Українською мовою видано більше 20 книг Дяченків. Видані спочатку українською, а потім російською такі романи, як «Vita nostra», «Ключ від королівства», «Королівська обіцянка» (вид. «Зелений пес»), «Дика енергія. Лана», «Габрієль і залізний лісоруб», «Пригоди Марійки Михайлової» (вид. «Теза»), прекрасно ілюстровані дитячі книжки («А-ба-ба-га-ла-ма-га»). Починається співробітництво з видавництвом «Фоліо», де «першодруком» вийшов їхній новий роман «Мідний король».
Найбільш відомі добутки співавторів – романи «Ритуал», «Шрам», «Печера», «Долина совісті», «Пандем», «Vita nostra», «Магам можна все», «Армагед-дом», повісті «Кон», «Баскетбол» тощо.
Марина і Сергій є лауреатами понад 50 премій в галузі літератури і кіно. Серед письменницьких премій – «Аеліта», яку присудили авторам за внесок у фантастику, премія Аркадія і Бориса Стругацьких, Меморіальна премія імені Кіра Буличова – за гуманізм у мистецтві.
На думку експертного журі журналу «Кореспондент», у 2007 році Дяченки ввійшли в «ТОП-100 самих впливових українців».
Свої твори Марина і Сергій створюють за допомогою чорного кота Дюшесу. Це єдиний у світі кіт-літератор, він навіть має посвідчення члена Асоціації українських письменників.
 - А правда, що у вас є кіт Дюшес, який має посвідчення члена Асоціації українських письменників?
- Так, наш Дюшес – єдиний кіт-літератор у світі. Він починає кожний новий наш роман. Ми пускаємо його на клавіатуру. Яку букву він натисне – з такої й починатиметься наш твір. Ми з жахом очікуємо, коли ж він натисне “м’який знак”...
Тож, пропонуємо Вам переглянути твори Марини та Сергія Дяченків, що є в нашій бібліотеці.

Дяченки М. і С. Брамник : Роман / М. і С. Дяченки. – Київ : Зелений пес, 2005. - 288 с.
За все в житті доводиться платити, в тому числі - й за нерозсудливі юначі жарти. І ціна буває зависокою навіть для чарівника. Могутній маг, наділений талантом і честолюбством у покарання за гордощі пере­творений на бездушну річ і позбавлений магічного дару. Згадайте остан­ні події - ця ситуація не така вже фантастична. А якщо додати до цього нерозв'язну любовну колізію - тоді вже Такий він - світ Марини та Сергія Дяченків - дивовижний, сповне­ний незбагненних таємниць і фантастичних пригод, і разом з тим пов­ний Любові, доброї, красивої магії. Ви будете зачаровані, шановний чи­тачу, навіть не сумнівайтеся.

Дяченки М. та С. Ключ від королівства : Роман / М. і С. Дяченки. – Київ : Джерела М, 2005. – 272 с.
Потрапити в Королівство легко. Піти мандрувати дорогами, захищаючи себе й супутників від небезпек, — просто. Повернутися додому — лише один крок.
    Часом лише один крок відокремлює зраду від помилки, вірність від боягузтва, стриманість від байдужості, а сумнів від заздрості. Один крок до трону. Який крок зробиш ти?



Дяченки М. та С. Підземний вітер : Повісті / М. і С. Дяченки. – Київ : Джерела М, 2004. – 288 с.
Дозволь, шановний читачу, позаздрити тобі найбілішими заздрощами. Ти тримаєш у руках книжку, в якій зібрана незвичайна фантастика; якщо завгодно — надзвичайна. Так важко нині знайти оповідача з тихими інтонаціями й справжніми фарбами. Марина і Сергій Дяченки — саме із таких. Так, Дяченки дійсно майстри слова, стратеги сюжету, віртуози інтонації. Щораз вони розігрують перед читачем спектакль, де, можливо, не так багато модних «потвор» і «вбивств», але доволі інших якостей, — наприклад, щирості. Та годі вже вихвалянь! Негайно перегортайте сторінку, адже спектакль ось-ось розпочнеться…

Дяченки М. та С. Сліпий Василіск : Повісті / М. і С. Дяченки. – Київ : Джерела М, 2004. – 288 с.
Коли втретє гримнуло на полігоні, село наше переселили в передгір'я - подалі від колишніх місць. Підйомні видали, облаштуватися допомогли, загалом, все не так погано, хоча чуже місце - воно чужим залишилось, і колишня хата ні-ні та й присниться...






Дяченки  М. і С. Спадкоємець : Роман / М. і С. Дяченки. - Київ : Зелений пес, 2006. - 368 с.
Всі сім’ї щасливі однаково, зате нещастя у кожного своє. Здавалося б, у родині Егерта Солля усі нещастя залишилися позаду: завдяки шраму, що довгий час спотворював вродливе обличчя, він знайшов себе справжнього, здобув любов красуні-дружини, виховав сина та доньку, відсунув примари минулого в забуття. Але одного вечора аматорська вистава мандрівного театру руйнує сімейне благополуччя, вибудуване роками. 


Дяченки М. і С. Шрам : Роман / М. і С. Дяченки. - Київ : Зелений пес, 2006. - 336 с.
Життя - примхлива штука. Сьогодні ти — блискучий офіцер Егерт Солль, улюбленець долі, відчайдух та красень-коханець, тебе обожнюють і тобі заздрять. Здається, так триватиме вічно. Але один хибний крок - і твоє життя стає твоїм же прокляттям. Тепер ти вигнанець, боягуз, зрадник та нікчема. Хто ж той Мандрівець, який спотворив твоє обличчя жахливим шрамом, а життя перетворив на пекло? Де шукати його, як вимолити прощення?