Мій список блогів

пʼятницю, 14 травня 2021 р.

У МОЇХ ВІРШАХ НЕМАЄ ШТУЧНИХ ГЕРОЇВ

 

У декаду дитячого та юнацького читання учні 3-Б класу ліцею №7 (класний керівник А. С. Байди) разом з бібліотекаром Ларисою Криловою на літературних вітрилах «торкнулися» струн творчості неперевершеної письменниці Ганни Чубач. Однією  з  граней її поетичного таланту — література для дітей. Вірші, загадки, скоромовки, побрехеньки — справжнє диво, за допомогою якого дітлахи вивчають алфавіт, розвивають пам’ять, кмітливість, фантазію, допитливість, спостережливість та пізнають навколишній світ.

Бібліотекар Лариса Крилова познайомила з її життєвим та творчим шляхом та з книгами, які є в бібліотеці. Після цього  діти залюбки декламували вірші. Адже всі  вони цікаві та  легкі для сприйняття і запам'ятовування. Хвилею емоційного піднесення стало прослуховування пісень на слова письменниці. Безперечно, що всім без винятку добре відомі такі пісні, як «Черепаха Аха - Аха» та «Два маленьких баранці».








 Дитячі книги Ганни Чубач вбирають у себе цілий всесвіт: все цікаве, що трапляється на світі, рано чи пізно в них потрапляє, вони дарують  добрий настрій і вчать любити Рідне Слово. Їх нескінченне строкате різноманіття сподіваюсь тішитиме щ не одне покоління дітвори.