Мій список блогів

пʼятницю, 14 травня 2021 р.

ДЕНЬ ЄВРОПИ В БІБЛІОТЕЦІ

У травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Для когось із нас це свято здається незвичним. Але саме українська молодь першими відгукнулись на ідею його відзначення. Адже саме молоді прагнуть більше дізнатися про світ, вивчати його, подорожувати, запозичувати кращий досвід.

В рамках декади дитячого та юнацького читання, з метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання більшої інформації про європейські країни учні 7-Б класу Нововолинського ліцею №8 здійснили віртуальне турне «Круїз без віз». Школярі подорожували по 3 локаціях: «Мандрівка країнами Європи», «Секрети європейських казкарів», «Україна – наша країна».    

Під час заходу присутні від бібліотекаря Олени Рябої отримали інформацію про виникнення свята, європейську символіку та країн – членів ЄС. Учні переглянули слайд-екскурс «Мандрівка країнами Європи», відвідали онлайн Францію з її лазурним берегом, Австрію, Німеччину, Італію, Грецію, Венецію. Країни приголомшили школярів своєю дивовижністю. Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа побачили та почули учні. Вони пірнули в невідомий для них світ сьогодення країн Євросоюзу, уважно знайомлячись з укладом життя, традиціями, обрядами, милуючись чудовими краєвидами.

Не могли й не згадати про Україну. Учні були вражені красою і неповторними краєвидами, подивилися на знайомі і досить відомі місця нашої країни під абсолютно новим кутом, з висоти пташиного польоту. Згадали і про своє рідне місто Нововолинськ, яке воно гарне, зелене, мальовниче, чарівне, святкове, затишне…

Щоб перевірити ерудицію учнів бібліотекар провела вікторину «Літературна мандрівка Європою». Діти охоче взяли в ній участь, активно відповідали на запитання, що цікаво – швидко й не задумуючись. Взяли участь у грі «Компліменти країні», під час якої демонстрували свої знання про країни ЄС. Спробували розкрити таємниці літературних казок, авторами яких є прекрасні казкарі Європи.

Турне було захоплюючим і цікавим. Байдужих заходу не було, і на майбутнє хочеться щоб ця подорож по Європі була не лише мрією, а й стала для всіх дійсністю.

У міській бібліотеці для дітей влаштована тематична полиця «Європа – наш спільний дім», на якій представлена література з історії, географії, культури, економіки європейських країн.