Мій список блогів

середу, 12 травня 2021 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГ ІВВЕТИ ХИМИЦІ

 


   11 травня в Нововолинській міській бібліотеці для дітей розпочалася декада дитячого та юнацького читання.  І перший день свята був присвячений новим книгам, які нещодавно вийшли з друку. А автором цих чудових книжечок для маленьких діток «Малятам про професії звірят» та «Хто? Що» є нововолинянка Іввета Химиця. 

Народилася поетеса в чудовому мальовничому краї на Волині в селі Заболотці Іваничівського району. Закінчивши школу, навчалася у Луцькому індустріальному інституті. У вільний від роботи час пише вірші для дітей і дорослих.

На презентацію книг завітали вихованці ЗДО №4 старшої групи зі своїм вихователем Ларисою Бондя-Вакулою та вихователем-методистом садочку Анею Володимирівною Глинь. 

Ведуча заходу Валентина Ярмолюк розповіла малечі про життєвий та творчий шлях поетеси, про її книги. Дітки прочитали вірші з першої книги «Малятам про професії звірят», яка вийшла у 2020 році у ПП «Редакція газети «Голос з-над Бугу» м. Сокаль, Львівської області. У книзі про професії терапевта, пасічника, вихователя, аптекаря , дегустатора, окуліста, лікаря та інші розповідають звірі лев, вовк, квочка, їжачок, слон, кіт, лисиця, зебра, комарі.





Друга книга «Хто? Що?» теж побачила світ у 2020 році у тому ж видавництві. Це книга загадок, гарно ілюстрована, має шість розділів.  Малюнки до книги малювала молода художниця Марта Голян. І тут наша малеча мала можливість відгадувати загадки, які загадувалала сама авторка.



З вітальним словом виступила Аня Володимирівна Глинь. Вона повідала присутнім, що давно знайома з Івветою, любить її вірші і навіть придбала першу книжку авторки, яку використовує у своїй роботі. Побажала поетесі надалі писати такі чудові вірші. 


А ще  авторка відповіла на безліч запитань: «Коли був написаний перший вірш», «Чи має улюблений свій вірш?», «Хто дав їй таке незвичне ім’я», Яких сучасних українських письменників читає», та інші. 

На закінчення  зустрічі поетка подарувала читачам бібліотеки свої книжки з віршованим автографом. 



Ведуча заходу і всі присутні подякували гості за теплу і дружню розмову та побажали  здоров'я, щастя, благополуччя, миру, нових творів і нових книг.