Мій список блогів

середу, 28 березня 2018 р.

ЩОБ ПОПОВНИТИ ЗНАНЬ ЗАПАС – ЖУРНАЛИ І ГАЗЕТИ Є ДЛЯ ВАС

 Був колись особливий час, коли українські діти з нетерпінням чекали на свіжий номер журналу "Малятко", "Барвінок". Адже  цікава інформація найчастіше черпалася саме з газет та журналів. Але з швидким розвитком сучасних технологій друковані видання дещо втрачають свою популярність, а дарма, бо це - цінне джерело знань і умінь діточок. А як приємно їх гортати! Тому, не зважаючи на все, поряд з добре відомим "Малятком" з’явилися нові - "Пізнайко", "Ангелятко", "Куля" та багато інших. І це тішить. Бо допоки є такий широкий вибір видань, можна сподіватися, що разом  ми зможемо сприяти життю та розквіту української преси для дітей.
27 березня міська бібліотека для дітей запросила учнів 2-В класу ЗОШ № 7 (вчитель С.І. Максюк)  в цікаву подорож по сторінках веселих, пізнавальних дитячих журналів "У калейдоскопі яскравих сторінок" (в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання). Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк ознайомила дітей з періодикою, яку передплачує бібліотека, та наголосила, що у дитячих журналах можна знайти корисну та цікаву інформацію «про все на світі». На їх сторінках багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, які допомагають у навчанні, вчать логічно мислити, відкривають таємниці навколишнього світу, дають можливість весело і змістовно провести дозвілля, навчитися робити цікаві речі.





На продовження зустрічі діти грали у гру "Знавці періодики", де з успіхом розгадували журнальні кросворди, відгадували загадки з журналів "Барвінок", "Куля", "Смайлик", "Колосок", давали відповідь на такі запитання "Чим відрізняється газета від журналу", "Які газети та журнали для дітей ви знаєте", "Чи передплачує твоя родина журнали",  та інші.



А далі ведуча заходу презентувала журнал "Барвінок", якому у 2018 році виповнилося 90 років з часу його заснування.


"Барвінок" - це щомісячний літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Журнал найстарше українське дитяче періодичне видання, перші його номери вийшли ще на початку 1928 року, щоправда, під назвою "Жовтеня". Був час, коли журнал виходив російською мовою. Останні двадцять років "Барвінок" дотримується свого визначеного стилю. Пропонує читачам різноманітні рубрики, серед яких "Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?", "Календарик Нагадайлик", "Ми любимо читати!", "Наш скарб – рідна мова", "Балакучий Мотя", "Секретні файли про тебе", "Торбинка дядечка Запитайлика", "Книга золотих казок" та інші. Безперечною перевагою журналу є саме авторські рубрики, які ведуть дитячі письменники Леся Мовчун та  Володимир Верховень.  Із усього сучасного розмаїття художніх творів для дітей "Барвінок" уже досить тривалий час друкує оповідки Галини Малик про вуйка Йойа. Кілька сторінок відведено для казок народів світу. Головний герой журналу – хлопчик Барвінок – постійно вітає з днем народження своїх передплатників, є Президентом Барвінкової республіки, веде власну фан-зону для читачів. Сподіваємося, що журнал "Барвінок” стане  гарним другом всім дітям.


Якщо тобі від 1 до 15 років і ти любиш подорожувати, грати, веселитися та сміятись, а також вмієш читати,  то читай  журнали та газети і подолаєш всі планети!

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у міській бібліотеці для дітей завершився. Він був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим, приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці – нових користувачів.
Не залишили байдужими жодного читача книжкові  виставки та викладка літератури, які є в бібліотеці: "Любіть книги – у них мудрість", "Чарівний світ казкової країни", "Бібліородзинки для кожної дитинки", "Новинки", де кожен відвідувач знайшов для себе цікаву книжку.