Мій список блогів

середу, 4 квітня 2018 р.

БОГДАНУ ЖОЛДАКУ - 70

Свій ювілей відзначив один з видатних постатей сучасної української літератури Богдан Жолдак. Хлопець, який виріс у творчій родині письменника та поетеси, ніяк не міг стати кимось, окрім талановитого прозаїка.
   Згадували творчий шлях Богдана Жолдака в міській бібліотеці для дітей під час інформхвилини «Пригоди в книгах Богдана Жолдака». Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая, в рамках клубу активного спілкування «Однокласник», ознайомила дітей з творчістю українського прозаїка, нашого сучасника Богдана Жолдака.
За 70 років автор встиг спробувати себе у багатьох жанрах та стилях літератури. Відомий своїми фільмами, оповіданнями та книгами, проте, не забув він і про маленьких читачів. Бібліотекар розповіла, що він написав багато дитячих книжок: "Куцяткові цятки", "Про чисті ручки", "Казкарик, або Казковий конструктор" та інші.


У фондах нашої дитячої бібліотеки є книжка Богдана Жолдака «Капосні капці». Так от, вона дуже цікава, це, мабуть, продовження твору Івана Франка відомого – «Абу-Касимові капці».
Письменник дійсно неординарний, особливий, він належить до «Нової хвилі» української літератури. Його називають батьком чорного гумору.
Тож, ласкаво просимо у світ казки Богдана Жолдака як маленьких, так і дорослих читачів.