Мій список блогів

понеділок, 26 березня 2018 р.

КРАЇНА КАЗОК ШАРЛЯ ПЕРРО

Весело та гамірно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання у Нововолинській міській бібліотеці для дітей. Залюбки до нас поспішають діти, адже чудово знають, що тут на них чекають безліч різноманітних сюрпризів та багато цікавої інформації.
Чудової весняної днини у нашій книгозбірні зібралися члени гуртка «Юні бібліотекарі» на літературну годину «Країна казок Шарля Перро». Адже немає в світі людини, яка б хоч раз на віку не «мандрувала» країною казок цього казкаря.
Шарль Перро французький письменник, поет і критик, основоположник жанру літературної казки, автор популярних і всесвітньовідомих казок про Попелюшку, Кота у чоботях, Сплячу красуню, Хлопчика-мізинчика, Червону шапочку та інших. Серед сучасного розмаїття книжок і авторів, казки цього статечного француза залишаються напрочуд запитаними й актуальними.  
Спочатку діти із захопленням прослухали розповідь бібліотекаря Лариси Крилової про цього відомого казкаря, а ще юні гуртківці взяли участь в вікторині «Впізнай літературного героя» та в грі «Казкові перевертні».




 Гарним доповненням стала викладка літератури «Казки дідуся Перро». Яскраві книжки: «Червона шапочка», «Спляча красуня», «Попелюшка», «Кіт у чоботах», «Кмітлива принцеса», «Найкращі казки Шарля Перро», «Осляча шкура» наче самі просилися до рук. Тож дітлахи з великим зацікавленням гортали сторінки улюблених казок.
Казки Шарля Перро не втратили актуальності і сьогодні. Вони вчать нас, як важливо бути розсудливими, добрими, чесними, хоробрими, терплячими, працьовитими, рішучими, долати всі перешкоди та впевнено йти до своєї мети.