Мій список блогів

четвер, 22 березня 2018 р.

ЗДОБУДЬМО КЛЮЧ В КНИЖКОВЕ КОРОЛІВСТВО


Триває Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У теперішній час це свято набуло  особливого значення. Адже в нашу епоху інтенсивного розвитку інформаційних технологій та швидкісного Інтернету надзвичайно важливо зберегти в дітях любов до читання. Нічого не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою, а бібліотеки для дітей у сучасному світі залишаються чи не єдиним осередком дозвілля, де культивують читання, навчають дитину не просто читати, а систематично думати, аналізувати та відчувати радість товаришування  з книгою.
У другий день Всеукраїнського тижня дитячого читання в Нововолинській міській бібліотеці для дітей відбулась посвята в читачі учнів 2-А класу Нововолинської гімназіїї (класний керівник О. А. Власюк). 
Із розповіді бібліотекаря Лариси Крилової діти дізналися про бібліотеку та правила бережливого ставлення до книги.

На свято завітали казкові персонажі: Баба-Яга (учениця 8-А ЗОШ №3 Валерія Терещук), яка хотіла зіпсувати все та вкрасти Чарівного Ключа від скриньки знань, Червона шапочка (учениця 4-Б класу ЗОШ №5 Ярина Сак), Незнайко (учень 4-А класу Нововолинської гімназії Дмитро Власюк), які намагалися не дозволити її це зробити.  Але для того, щоб розвіялися злі чари Баби-Яги  учням потрібно було відгадати загадки, розпізнати казкових героїв, розповісти прислів’я та приказки про книгу.  Діти блискавично впоралися із цим завданням і свято тим самим  було врятоване. Після цього з’явилася Королева Книга (учениця 2-А класу Нововолинської гімназії) та «відкрила чарівну скриньку» у Книжкове Королівство.








 Ну а на закінчення свята діти склали урочисту обіцянку користувача бібліотеки та пообіцяли дружити з книгою та стати сумлінними читачами нашої бібліотеки. Тому що хто не долучився до цілющого джерела Слова в дитинстві, той  може вважати себе обікраденим. Радість спілкування з книгою не можна нічим замінити. Всеукраїнський тиждень дитячого читання – це свято для дітей в якому вони є і глядачами, і учасниками. Його головною метою завжди було зробити так, щоб діти поспішали на зустріч з доброю книгою не лише під час цього тижня, а протягом усього життя.