Мій список блогів

понеділок, 28 жовтня 2019 р.

ЯСКРАВЕ СВІТЛО КНИЖОК ЗІРКИ МЕНЗАТЮК

Є письменники, які починають творити мало не з пелюшок. За першої можливості, тобто тільки-но навчившись виводити літери, вони хапаються за перо й видають на-гора талановитий літературний твір. А раз почавши, вже ніколи не звертають з обраного шляху. Такою письменницею є Зірка Мензатюк ─ улюблениця багатьох українських дітлахів.
 Авторка пише для дітей різного віку, від малюків до підлітків, про історію, мову, традиції, флору й фауну, міста й регіони України.
З українською упертістю і, за власними ж словами, «слимачими» темпами, вона пише для дітей яскраві й добрі книги.
Нещодавно Зірка Захарівна відзначила свій ювілей – 65 років від дня народження. З нагоди цієї дати Нововолинська міська бібліотека для дітей провела загальносистемний літературний портрет «Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк» для учнів 4-В класу ліцею №1 (класовод Людмила Миколаївна Григіль та  вчитель).
Ведучі заходу Валентина Ярмолюк, Лариса Крилова та учні 4-А ліцею №8 Олександра Конашук та Анна Крилова познайомили дітей з біографією та творчим шляхом письменниці, дізналися про історію створення книг, подивились відеопрезентацію, бук трейлери за творами «Таємниця козацької шаблі» та «Як я руйнувала імперію». Прочитали в ролях оповідання «Вареники» з відомої книжки письменниці «Зварю тобі борщику». Виявилося – читати разом вголос цікаво, смішно, весело і захопливо.



По закінченні зустрічі діти весело гомоніли, гортаючи книги Зірки Мензатюк.