Мій список блогів

пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

ЯК КОЗАКИ ДО БІБЛІОТЕКИ ХОДИЛИ

З незапам’ятних часів в Україні козаки славились силою, спритністю, мали гостре несхибне око, розумні голови та були волелюбними.
А ще, не вірите, що українські лицарі були завсідниками читалень? Напевне цього, мабуть, не знає жоден історик. Але ніхто не заважає сучасним козакам і козачкам навідуватися до бібліотеки. Особливо, коли їх запрошують  на веселі випробування. 
Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва, а віднедавна, і Дня захисника України у міській бібліотеці для дітей було проведено час веселих випробувань «Як козаки до бібліотеки ходили» для учнів 6-Б класу ЗОШ №3. Учні, з розповіді бібліотекаря Олени Рябої, кожен цікавий факт про козаків сприймали із захопленням. Вони дізнались, що улюбленою стравою козаків була каша, що козацький човен мав назву «чайка» і що жили вони в степу, в куренях, а козацькі голови прикрашав довгий чуб - оселедець.
Захід проходив у формі цікавих повідомлень та конкурсів. Дві команди завзято змагалися між собою у різних конкурсах: «Намалюй козака», «Козацька спритність», «Склади герб Війська Запорозького», «Як козаки куліш варили», «Козацька кмітливість» та інші. Учасники вікторини проявляли свої знання з історії України. Конкурсна частина дозволила дітям зануритись у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби. 
















На ноті веселощів закінчилися всі випробування. Бібліотекар побажала учасникам впевненості у своїх силах, міцного здоров'я, щоб завжди цінували братство і згоду, бо вони є нащадки козацького роду!
      В міській бібліотеці для дітей влаштована тематична полиця "Крізь призму віків і до сьогодення".