Мій список блогів

середу, 2 жовтня 2019 р.

ЗУСТРІЧ З ВІТАЛІНОЮ МАКАРИК

30 вересня - найчитальніший день року, адже у 1998 році Президент України підписав Указ, яким затвердив Всеукраїнський день бібліотек. Але це свято не тільки бібліотекарів, а й читачів, письменників, книговидавців.
І саме у цей день працівники Нововолинської міської бібліотеки для дітей запросили на зустріч Віталіну Макарик - письменницю, журналістку, літературну оглядачку та книжкову блогерку, координаторку дитячої програми Фронтера. Гостя є ведучою сторінки «Молодіжна тусовка з Вітуською» в найстарішій газеті міста Володимир-Волинський.
Віталіну Макарик знають не тільки на Волині, а й в масштабах України. Її оповідання вже не одноразово публікувалися у спільних збірках авторів з усієї країни. Спеціалізується вона на підлітковій літературі, сама любить таке читати і з задоволенням для цієї аудиторії пише.
На зустріч з автором завітали учні 8-А класу ЗОШ №3 (Руга Наталія Анатоліївна), та учні 8-А класу ліцею №1(класний керівник Ковтун Світлана Зіновїївна). Дітям було цікаво все, про що розповідала письменниця.  Адже має за плечима і персональну збірку поезій «Риба хоче», і участь у трьох колективних збірниках прози «Перше побачення», «Вузлик напам’ять. Історії та спогади про бабусю», «Ще не в курсі, але…». 
«Чи легко бути письменником в Україні?, Що вас надихає?, Чи не хочете покинути журналістику?, Коли можна починати писати?, Чи заробляєте собі на життя писанням?» - усі ці та багато інших запитань щедро сипались на Віталіну Макарик від чудової і веселої аудиторії. 
На запитання ведучої «Щоб Ви побажали учням, які пробують складати вірші?», авторка порадила дітям обов’язково писати, якщо пишеться. Бо рано чи пізно це може перерости у щось серйозніше, як-от, приміром, у неї. 
За словами гості зустріч з школярами минула вдало, якщо на фінальному фото вони замість «чі-і-з» казали «лі-і-іфчик».