Мій список блогів

середу, 27 червня 2018 р.

НІ НАРКОТИКАМ!

Картинки по запросу наркоманіяОднією з важливих проблем нашого часу є проблема наркоманії. В 1987 році Генеральна Асамблея ООН постановила відмічати 26 червня Міжнародний день боротьби з наркоманією. В світі налічується близько 250 мільйонів наркозалежних. В Україні кожен рік від наркотиків вмирають 10 -12 тисяч людей. Що таке наркоманія?
Наркоманія — це залежність людини від постійного прийому певних психотропних наркотичних речовин, як рослинного походження, так і синтетичних. Саме слово «наркоманія» походить від грецького — narke (запаморочення свідомості, оціпеніння, оніміння) і mania (божевілля, пристрасть, потяг).
З цією метою Нововолинська міська бібліотека для дітей запросила юних читачів на годину-застереження «STOP – наркотик, NO - СНІД», приурочена Міжнародному дню боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням. У щирій бесіді з підлітками завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк торкнулася не лише причин виникнення та тяжких наслідків наркоманії, а й загалом принципів здорового способу життя. А різноманітні ігри допомогли створити невимушену атмосферу та налагодити ефективний зворотній зв'язок, що є обов’язковою умовою успіху будь-якого заходу. 


До уваги користувачів розгорнута тематична полиця «Стоп наркотику. Життя дається тільки один раз?», на якій  представлені книги, газетні та журнальні статті по даній темі.

Тож користувачі, пам’ятайте! Наркоманія – не розкішне заняття, не пустощі, не час, приємно проведений в компанії, а хвороба.