Мій список блогів

пʼятницю, 18 травня 2018 р.

БІБЛІОТЕЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДІТЕЙ: СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ, ПІДХОДИ, ПЕРСПЕКТИВИ


На  таку тему на базі Нововолинської міської бібліотеки для дітей відбувся міський семінар бібліотекарів структурних підрозділів централізованої бібліотечної системи та шкільних бібліотек міста Нововолинська.
Учасники семінару прослухали виступи директора ЦБС Світлани Кухарук «Майбутнє бібліотек : тенденції, прогнози, роздуми» та завідувача МБД Валентини Ярмолюк «Інформаційний простір бібліотек, що обслуговують дітей: нові технології, нові можливості», яка наголосила на тому, що головна мета сучасних книгозбірень – це забезпечення інформаційних потреб як реальних, так і потенційних користувачів, використовуючи при цьому різні види і форми інформаційного обслуговування.



Бібліотекарі ознайомилися з консультаціями працівників Нововолинської ЦБС  Антоніни Костилевої «Шляхи формування читацької самостійності молодших  школярів», Олени Рябої «Від компетентного читача – до інтелектуально розвиненої особистості» та бібліотекаря ЗОШ № 2  Галини Гуги «Бібліотека і школа: спільні завдання, єдині пріоритети».
Про зміни до списків рекомендованої літератури, складеної на основі навчальної програми з української літератури та окремі твори, рекомендовані для позакласного читання та для уроків із резервного часу для учнів 5-9 класів ознайомила всіх присутніх бібліограф Нововолинської ЦБС Оксана Жабровець.




Усі учасники семінару малу змогу переглянути масовий захід «Чарівний світ української вишивки», який підготувала бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Лариса Крилова спільно з учнями 3-А класу Нововолинської гімназії та класним керівником Валентиною Іванівною Остапюк.


      Завершився семінар творчим діалогом «Кожний читач – бажаний гість, кожний бібліотекар – гостинна господиня» та підведенням підсумків .

P.S. Дякуємо всім учасника за участь у роботі семінару.