Мій список блогів

середу, 16 травня 2018 р.

ЄВРОПЕЙСЬКЕ РАНДЕВУ


У травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Україна є частиною Європи, ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейські, у нас спільні ідеали.
З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання більшої інформації про європейські країни учням 6-Б класу ЗОШ №7 було запропоновано європейське рандеву «На побачення з ЄвропоюПід час заходу присутні від бібліотекаря відділу обслуговування 5-9 класів МБД Олени Рябої отримали інформацію про виникнення свята, європейську символіку та країн – членів ЄС. Учні переглянули слайд-презентацію «На побачення з Європою», з якої дізналися про деякі країни Євросоюзу. Відвідали Францію з її лазурним берегом, Лувром, побували на Корсіці, у Нормандії; Австрію, а саме Інсбрук, Шенбрун, Віденську оперу, музей годинників, собор Святого Стефана,  музей глобусів, музей природничої історії. Венеція приголомшила школярів своєю дивовижністю. Не могли й не згадати про Україну, її казковий засніжений куточок в зимку – Буковель. Також відзначили Голандію, як дивовижну країну з її прадавньо віковими традиціями.


Щоб перевірити ерудицію учнів та їх рівень знань про країни Євросоюзу, їх столиці, бібліотекар провела вікторину «Літературна мандрівка Європою». Діти охоче взяли в ній участь, активно відповідали на запитання, що цікаво – швидко й не задумуючись.
Байдужих заходу не було, і на майбутнє хочеться щоб ця подорож по Європі була не лише мрією, а й стала для всіх дійсністю.
У бібліотеці для користувачів влаштована тематична полиця «Європа – наш спільний дім».