Мій список блогів

пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА У БІБЛІОТЕЦІ

27 квітня у Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшов День краєзнавства «Пригоди в Еко – царстві, Волинському державстві». Мета дня: популяризувати дитячу літературу краєзнавчої тематики; узагальнювати та поповнювати знання дітей про природу рідного краю; розвивати естетичне сприйняття навколишнього світу; любити і берегти навколишню природу.
Волинь – край зеленого моря лісів, синьооких озер і тихоплинних річок. Лісами вкрито понад 700 тис. гектарів області, що в процентному відношенні становить 31%. Тут зростає 72 види рослин, мешкає 94 види тварин, занесених до «Червоної книги України».
Як берегти і шанобливо ставитися до нашої природи вели мову завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк і учні 7-х класів ЗОШ №3 на годині екологічних роздумів «Доля рідної природи – у моїх руках». Діти поділилися своїми думками про бережливе ставлення до навколишнього середовища, як себе поводити на відпочику у лісі чи біля води, і що треба робити, аби природа не волала «SOS».
«Хто живе у домі нашім?» - наступна сторінка Дня краєзнавства, яку провела бібліотекар Лариса Крилова для учнів 4-А класу ЗОШ №7.
Люди утримують дома тварин вже багато тисяч років: для допомоги в певних справах, як компаньйонів, або просто, щоб ними милуватись. Для когось домашні улюбленці є розрадою, хтось намагається навчитися турбуватися про когось ще, а хтось - не відчувати самотність... Ми їх любимо, намагаємося догодити, пестимо та віддаємо їм свою ласку. І завжди у відповідь ми отримуємо відданість, бажання розрадити нас, якщо ми у поганому настрої або чимось засмучені...
З'ясувати, яке місце в списку «домашніх улюбленців» посідає кіт вирішили діти і запросили на гостину кота Мартина зі своєю хазяйкою. «Поважний гість» спостерігаючи за відповідями дітей, які змагалися у природознавчій вікторині, «зрозумів», що все-таки коти - найкращі улюбленці дітвори.

Лікарські рослини - найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство. З глибокої старовини людина використовувала природні блага рослинного світу і як джерело свого прожитку, і для полегшення своїх недуг.
Цікаві відомості про лікарські рослини, які ростуть у Волинському краї, про їх чудодійні та цілющі властивості, дізналися учні 5-6 класів з книг під час огляду літератури «Лісова аптека», який провела бібліотекар Олена Рябая.

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і, забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому кожен з нас повинен зробити хоча б один крок на покращення стану нашого довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Хтось посадить дерево, хтось прибере сміття на своєму дворі, хтось не нарве букет з рідкісних квітів. Якщо ми дбатимемо про природу, то й вона завжди дбатиме про нас. Саме від нас залежить наше майбутнє. Ми вдячні вам за приємне спілкування!
До наступної зустрічі у бібліотеці.