Мій список блогів

середу, 12 квітня 2017 р.

СВЯТА ПАСХА ЙДЕ ДО НАС

Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються із далеких країв птахи, земля одягається в зелень, квітнуть сади, перегукуються пташиним співом гаї. І саме цієї чарівної пори ми святкуємо одне з найбільших християнських свят – Воскресіння Христове.
Напередодні цього світлого свята бібліотекар Лариса Крилова разом із учнями 4-Б класу ЗОШ №7, класним керівником Світланою Іванівною Красько та вчителем основ християнської етики Людмилою Ярославівною Левчук побували у зразковому етнографічному музеї «Берегиня» Нововолинського обласного ліцею-інтернату, де було проведено свято духовності «На Великдень дзвонять дзвони Великодні голосні - всюди втіха, всюди гомін, всюди радісні пісні». 
На початку зустрічі завідувач цього закладу Галина Олександрівна Кравчук познайомила всіх присутніх із музеєм та розповіла про історію написання писанок та їх основними  орнаментами.
Час перед Великоднем і саме свято є особливо чарівним. Тому до нього треба помиритися навіть із затятим ворогом, кожному прогнати з серця ненависть, зло, заздрість. Про  це наголосив священник Свято-Успенського Низкиницького монастиря отець Максим Хоменко та закликав всіх нас до творіння добрих справ не тільки у цей час, але й завжди.
На закінчення заходу бібліотекар Лариса Крилова, підсумовуючи, наголосила про те, яке велике значення має для нас українців це велике свято і процес написання писанок та разом із учнями виготовляла  паперові писанки.

А для того щоб діти ще більше дізналися про свято Великодня та виготовлення писанок у Нововолинській міській бібліотеці для дітей влаштовані викладки літератури та тематичні полиці.
У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів організовано викладку літератури «Великдень славить писанка барвиста», переглянувши яку можна дізнатися багато цікавої і корисної інформації.
Також запрошуємо усіх користувачів у відділ обслуговування учнів 5-9 класів, де влаштована тематична полиця «В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні», на якій представлена література про походження свята та народні традиції, особливості відзначення Великодня в Україні.
Тож вітаємо усіх із цим світлим святом. Нехай воно стане символом перемоги добра над злом, світла над пітьмою, віри над безнадією. Нехай благодать Воскреслого Господа перебуває над кожною українською родиною і всією Україною.