Мій список блогів

середу, 26 квітня 2017 р.

МУЛЬТІВІЗІОН «ЗАПРОШУЄ КРАЇНА МУЛЬТЛЯНДІЯ»

Всім  добре відомо, що мультфільми — це необхідний елемент духовної  культури дитини. Персонажі мультиплікаційних фільмів демонструють найрізноманітніші способи взаємодії з навколишнім світом, вони формують у малюка первинні уявлення про добро і зло, еталони гарного і поганого поводження. Через порівняння себе з улюбленими героями дитина має можливість навчитися позитивно сприймати себе, справлятися зі своїми страхами і труднощами, шанобливо ставитися до інших. Події, що відбуваються в мультфільмі, дозволяють підвищувати обізнаність крихти, розвивати його мислення і уяву, формувати його світогляд. Таким чином - це ефективний засіб виховання дитини.
Саме темі улюблених мультиків було присвячене чергове засідання гуртка «Юні бібліотекарі», яке відбулося у Нововолинській міській бібліотеці для дітей і було воно не випадковим, адже саме у квітні ми відзначаємо Міжнародний день мультфільмів.
Бібліотекар Лариса Крилова познайомила дітей із тим, як створюються мультиплікаційні сюжети та розповіла про історію першої анімації.


Після цього дітлахи взяли активну участь у грі «Відгадай мультяшного героя».



Та з величезним задоволенням переглянули збірку мультфільмів. Зокрема і повчального характеру, а саме «Про дівчинку, яка наступила на хліб», «Про всіх на світі», «Лисичка з качалкою» і після цього всі разом здійснили обговорення, тому що повчальні мультфільми допомагають дитині осмислити ситуацію, зробити правильні висновки, подивитися на себе з іншого боку.


 А ще герої улюблених мультиків «живуть» у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів на книжковій полиці «І оживає казка на екрані», з якою мали змогу ознайомитися всі присутні. А щоб «ожили» ці мультиплікаційні персонажі та почали розмовляти варто лише розгорнути книгу і прочитати.