Мій список блогів

пʼятницю, 24 березня 2017 р.

ПОЕТИЧНА ЕСТАФЕТА «КАЗКИ ВГОЛОС»

31 березня ми будемо відзначати 135 років від дня народження чудового казкаря Корнія Івановича Чуковського, твори якого відомі всім нам ще з раннього дитинства. З цієї нагоди до міської бібліотеки для дітей завітали учні 3-В класу Нововолинської гімназії разом із своїм класним керівником Юлією Борисівною Панасюк на поетичну естафету «Казки вголос», приурочену цій славетній людині. Захід відбувся в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.
Із розповіді бібліотекаря Лариси Крилової  діти дізналися багато цікавого та повчального про життя та творчий шлях письменника, про те, яким не легким було його сходження до слави та успіху. Але перш ніж «відправитися» у мандрівку по казках Чуковського, до залу несподівано увірвалися Знайко (С. Антощук), Поспішайко ( Д. Мороз-Новосад) та Запитайко (С. Зібров) та задали дітям виконати декілька завдань і зачитати вірші К. Чуковського. Однак діти успішно впоралися зі всім та відмінно розповіли вірші.

Ну а після цього всі разом «помандрували» у чарівний світ казок Корнія Івановича. У веселій, поетичній формі діти інсценізували казки:  «Лікар Айболить», «Муха-Цокотуха», «Мийдодир», «Федорино горе». Слід зазначити, що зачитуючи вірші, дітлахи зрозуміли, що вся творчість цього великого казкаря пронизана любов’ю до них, теплотою, душевністю та бажанням змінити світ на краще.



Також до уваги всіх присутніх була запропонована викладка літератури «Казки дідуся Корнія», ознайомившись з якою у дітей виникло бажання ще і ще раз перечитати ці геніальні твори.