Мій список блогів

четвер, 23 березня 2017 р.

ГОДИНА ДРУЖБИ КНИГИ ТА ІНТЕРНЕТУ

В теплій і дружній атмосфері, у черговий день Всеукраїнського тижня дитячого читання, відбувся інформаційний дует «Година дружби книги та Інтернету» для учнів 7-А класу ЗОШ №7 (класний керівник О.М.Янюк).
Зараз настала епоха інформаційних технологій: комп'ютерів, ноутбуків, мобільних телефонів, Інтернету. Тому часто доводиться чути, що Інтернет та книжка стали ворогами. Мовляв, Інтернет витіснить надруковану книгу. Те, що це абсурдні ствердження, доводили учні.
Багато цікавого дізналися школярі під час заходу про книгу та Інтернет з розповіді бібліотекаря міської бібліотеки для дітей Олени Рябої. Використовуючи можливості Інтернету переглянули слайд-презентацію «Шлях книги від давнини до сучасності» та відео-презентацію «Найбільші бібліотеки світу». Провели невеличке анкетування «Наскільки необхідними є книга та Інтернет у житті людини», а в кінці обговорили результати.
Учні дійшли до висновку, що Інтернет, навпаки, допомагає книзі. Зараз будь-який твір літератури можна знайти в електронних бібліотеках та почитати. Тож, як бачимо, книги стали доступніші завдяки Інтернету.
До уваги користувачів в бібліотеці у відділі обслуговування учнів 5-9 класів діє тематична полиця «Книга та Інтернет – основні джерела інформації».