Мій список блогів

четвер, 18 травня 2017 р.

ЄВРОПЕЙСЬКЕ РАНДЕВУ

Кожного року в третю суботу травня Україна відзначає День Європи. В цей  день українці мають можливість ближче познайомитися з Європою. Це надзвичайно багата частина світу: різноманітність культур, географічних зон, етносів, традицій, видів і зразків мистецтва...
Європа — це частина Євразії. Де ж проходить природний кордон між Європою та Азією? Поглянемо на карту! Це Уральські гори, ріка Урал, Каспійське море. За площею ця частина світу одна з найменших. Європа має дуже цікаві «географічні форми». Так, Піренейський півострів, на якому розташовані Іспанія та Португалія, має форму квадрата, а Апеннінський, де знаходиться Італія, — форму чобота. Неможливо уявити Європу без Карпат. Говорять, що румунські Карпати — це Батьківщина славнозвісного, легендарного графа Дракули.
Два найвідоміші міста Італії — Флоренція та Венеція. Мабуть, кожна пара закоханих мріє побувати саме тут, провести час разом, насолодитися чудовою архітектурою, скульптурою, вишуканими будівлями. Відома у всьому світі Пізанська вежа приваблює мільйони туристів.
Про всі ці та інші цікавинки дізналися учні 6-Б класу Нововолинської гімназії (класний керівник Солтис С.В.) з розповіді бібліотекаря дитячої книгозбірні Олени Рябої. Переглянувши слайд-презентацію «На побачення з Європою» та відеофільм «Європа далека, Європа близька», діти дізналися про звичаї і факти з життя різних народів. Також юні читачі з задоволенням відповідали на численні цікаві та несподівані запитання вікторини «Європа і Ти».
В бібліотеці для дітей оформлена тематична полиця «Європа – наш спільний дім», на якій представлена література з історії, географії, економіки, культури європейських країн.  
Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа, побачите та почуєте, відвідавши нашу бібліотеку.