Мій список блогів

четвер, 8 грудня 2016 р.

Я ЛЮДИНА І Я МАЮ ПРАВО

B рамках Всеукраїнського тижня права в міській бібліотеці для дітей для учнів 5-Б класу НВК «Нововолинська спеціалізована школа І–ІІІ ступенів №1» (класний керівник Семененко І.В) відбулася літературно-правова мандрівка «Квиток у країну дитинства», на якій діти ознайомились з основними положеннями Кон­венції ООН «Про права дитини». 
На початку зустрічі, учні дізналися про те, що Україна підписала Конвенцію ООН про права дитини і зобов'язалася її виконувати 1991р. Та незважаючи на це, бібліотекар Олена Рябая, зазначила: «І в нашій країні є випадки, коли порушуються права дітей. Є ще багато проблем і, можливо, частину їх зможете вирішити ви, коли станете дорослими. Ви ще дуже юні, але повинні знати й розуміти проголошені в Конвенції права, брати активну участь у їх втіленні в життя» 


Дуже жваво діти обговорювали статті цього Документу. Також взяли активну участь у грі «Пошта літературних героїв». У грі розглядалися конкретні ситуації порушення прав дитини на прикладі літературних героїв. Основним атрибутом гри були картки з текстом телеграм від імені цих героїв, по відношенню до яких були порушені права. Якість засвоєних протягом заходу знань яскраво продемонструвала вікторина «Виконуємо свої обов’язки».


 До уваги користувачів у відділі обслуговування 5-9 класів діє тематична полиця «Права дітей на основі Конвенції».