Мій список блогів

четвер, 22 грудня 2016 р.

ПЕРЕДНОВОРІЧНЕ ЗАСІДАННЯ ГУРТКА «ЮНІ БІБЛІОТЕКАРІ»

Незабаром ми будемо зустрічати Новий рік. Це довгоочікуване і всіма улюблене свято, воно наповнює все навколо чарівництвом і добротою. Новий рік асоціюється у всіх з новими надіями і виконання найпотаємніших бажань. Звичайно, це час особливого магічного настрою та атмосфери очікування свята. І щоб створити цю чудову передноворічну атмосферу для членів гуртка «Юні біблііотекарі» було проведено майстер-клас «Прикрашаємо ялинку своїми руками».
А ще на нашу зустріч завітали чудові гості - творчі, талановиті, щирі, неординарні майстрині по виготовленню різноманітних прикрас  та сувенірів Тетяна Ігорівна Дзяйло та Олена Сергіївна Фальтин. Це спілкування перетворилося   на справжнє свято, на жвавий діалог з прекрасними людьми, які  творять красу з різних матеріалів: паперу, макаронів, ротангу, стрічок, шишок.
Перш ніж діти приступили до виготовлення своїх шедеврів бібліотекар Лариса Крилова підготувала розповідь для всіх присутніх про походження новорічних прикрас і про те, як прикрашали свої оселі наші дідусі і бабусі.
Ну а після цього всі разом взялися творити ці неповторні новорічні іграшки.  Тетяна Ігорівна та Олена Сергіївна розповідали та показували дітям, як правильно потрібно їх виготовляти, а ще охоче ділилися таємницями  та хитрощами вдалого виготовлення. Разом із майстринями діти вирізали  паперові сніговики, формували кульки із ротангу, розфарбовували ялинкові кульки, виготовляли різдвяний вінок. Слід зазначити, що дітлахи  з великою завзятістю творили всі ці прикраси і уже наприкінці заняття кожен з них гордо тримав у руках свою власну неповторну новорічну іграшку! Відразу ж у стінах бібліотеки  з’явився  святковий, новорічний настрій, бо тут панувала творчість, дитяча  фантазія та почуття прекрасного.