Мій список блогів

пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

ДЕНЬ МИЛОСЕРДЯ ТА ДОБРОТИ

У календарі є день, який інакше як день милосердя та доброти не назвеш, - це Міжнародний день інвалідів. Цей день нагадує про те, що у нас є можливість допомагати та підтримувати тих, у кого життя складніше ніж наше. Хоч би яким розвиненим і цивілізованим було суспільство, воно завжди потребує милосердя, чуйного ставлення та співчуття в біді. Справді, милосердя не має віку та статі.
З цієї нагоди у міській бібліотеці для дітей спільно з працівниками ВОБФ «Карітас-Волинь» відбулася година доброти з елементами тренінгу «Милосердя й доброта – людства два крила» для учнів 7-В класу ЗОШ №3 (заступник директора Савчук Т.А.).


Бібліотекар Олена Рябая розповіла дітям, що ще з давньоруських часів милосердя, доброта і благодійність була традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, захистити старість і немічність, порятувати хворого, заступитися за беззахисного і скривдженого.


Соціальний працівник Тетяна Галицька та психолог Наталя Гавронська провели тренінг щодо основних понять добра і толерантності, які тісно переплітаються між собою та рятують сьогоденний жорстокий світ. Діти з задоволенням виконували завдання тренінгу, обговорювали запропоновані ситуації. Все відбувалося у формі ігор та вправ. 


Після групового заняття учасники тренінгу поділилися враженнями, обмінялися думками. На прикладі повчальної розповіді про добрі справи працівники «Карітас-Волинь» показали дітям, що справедливі вчинки та добро, завжди допомагають іншим людям, а також навчили бути чесними та усвідомлювати свої помилки.


    Всі учасники заходу дійшли висновку, що ми живемо серед людей і повинні доброзичливіше ставитись одне до одного. Треба навчитися рахуватися з думками і вчинками інших, уміти зрозуміти людину і вибачати її, бути дружелюбними, не робити іншим такого, чого б не хотіли для себе. А для цього необхідно викоренити зі своїх сердець зверхність, байдужість, упередженість. І тоді світ стане кращим, адже добро починається з нас!