Мій список блогів

понеділок, 19 грудня 2016 р.

СВЯТО МИКОЛАЯ У НОВОВОЛИНСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ

Чарівної ночі проти 19 грудня у розмальоване морозом віконечко кожної домівки приходить Святий Миколай та всіх обдаровує своїми подарунками. Це  свято є особливо бажаним для дітлахів, тому що вони чудово знають, що це час здійснення їх заповітних мрії та бажань і всіляких приємних сюрпризів.
А для того, щоб створити веселий святковий настрій та  подарувати море позитивних емоцій до нас  завітали гості – працівники ДНЗ №4 нашого міста. І спільно із ними для учнів 3-А класу (класний керівник С.В. Грабовська) НВК «Нововолинська спеціалізована школа 1-3 ступенів №1 - колегіум» було проведено народознавчі посиденьки «Чудотворець Миколай, ти усіх оберігай».
   Спочатку діти із розповіді бібліотекаря Лариси Крилової дізналися про Чудотворця Миколая та про те, чому його так щиро вшановують по всьому світі. А після цього розповідь продовжила вихователь-методист цієї дошкільної установи Інна Володимирівна Чепурна, яка повідала про земний шлях Святого, його глибоку віру та безкорисливе служіння людям.



Потім «з’явився» посланець із неба - ангел (В. Д. Мельник) та сповістив приємну новину про наближення приходу Святого Миколая. А також, загадуючи безліч різноманітних загадок перевірив, чи діти гідні отримати подарунки. Слід зазначити, що «маленькі знайки» блискавично впоралися із  цим завданням, тим самим показавши, що вони заслуговують на них. Але тут несподівано ввірвалася «дівчинка-нехотійка» (Л. М. Свинарчук ) і ледь не «зіпсувала» свята та ще й хотіла роздати дітям різочки замість подарунків. Проте учні, змагаючись у командних іграх і, демонструючи свою спритність та дружність, змогли її «розчарувати та перетворити на «дівчинку-хотійку»». Свято було врятоване. Бо по-інакшому не могло бути, тому що у цей час  добро завжди перемагає зло.



І ось нарешті прийшов Святий Миколай (І. В.Чепурна). Дітлахи уже дуже зачекалися на нього. Вони йому розповідали, як протягом року готувалися до цієї зустрічі, а ще порадували всіх присутніх чудовими віршами. В свою чергу Добрий Святий закликав всіх до любові та творіння добрих справ і звісно обдарував їх подарунками, за які хочемо висловити велику подяку підприємцю В.М.Бадзюню  та гуртівні солодощів «Карамелія». 



Тож вітаємо всіх із цим прекрасним святом. Нехай чудо Святого Миколая не омине жодної домівки і наповнить серця особливою радістю, а добро і милосердя єднають всіх заради щасливого майбутнього всіх діточок.