Мій список блогів

четвер, 29 вересня 2016 р.

СПРАВЖНЯ БІБЛІОТЕЧНА ГАЛЯВИНА

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек міська бібліотека для дітей спільно з бібліотекою-філією №2 організували та провели бібліотечну галявину «СВЯТКУЙТЕ З НАМИ! ЧИТАЙТЕ У НАС! МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ – БІБЛІОТЕКА!». На зустріч завітали учні 1-9 класів ЗОШ №7 та Нововолинської гімназії.
Про історію виникнення цього свята та з привітальним словом виступила завідувач міської бібліотеки для дітей Валентина Ярмолюк, а завідувач бібліотеки-філії №2 Зоя Костюк ознайомила присутніх з книгами та письменниками, які є ювілярами 2016 року. Школярі переглянули цікаві, ілюстровані журнали та книги. Конкурси, ігри, вікторини дозволили зробити зустріч не тільки цікавою а ще й корисною.
А на цьому свято не закінчилося. Гостинні бібліотекарі запросили своїх читачів до книгозбірень.
Для учнів 6-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник Хілько В.І.) відбулася репортаж-мандрівка «Буква до букви – і виникло слово». Учні поділилися на команди «Мовознавці» та «Словограй» і мандрівка розпочалася. В ході заходу діти змагалися в конкурсах «Народ скаже, як зав’яже», «Мовне асорті», «Знавці приказок та прислів'їв» та інтерактивній вікторині «Відгадайко», де учні показали знання, ерудицію та творчі здібності. Змагаючись, вони відгадували загадки та ребуси, складали омоніми-каламбури, промовляли скоромовки. Учасники заходу описали красу і багатство найдавнішої, найбагатшої, наймелодійнішої мови у світі - української за допомогою віршів та приказок.
Бібліотекар Олена Рябая розповіла дітям, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, познайомила з історією розвитку писемності та становлення української мови.
А на бібліотечній галявині свято продовжувалося. На школярів 1-А класу Нововолинської гімназії (класний керівник Власюк О.А.) чекали веселі ігри, конкурси та розваги. Після цікавої розважальної програми бібліотекар Лариса Крилова запросила дітей на екскурсію до бібліотеки.

Протягом дня бібліотечну галявину відвідали всі бажаючі.

 І як не сумно, що дерева скидають своє листя і наша галявина стає все сумнішою і не такою зеленою, наші заходи не менш популярні, ніж влітку. Але надворі таке гарне «бабине літо», і попереду ще стільки свят. Тож наша бібліотечна галявина радо зустрічатиме нових гостей.