Мій список блогів

неділю, 25 вересня 2016 р.

РІК АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В БІБЛІОТЕЦІ!

2016 рік оголошено в Україні роком англійської мови. Недарма ж кажуть: «Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина». Україна прагне нині бути в єдиній сім’ї європейських народів, тож – вивчати мови, а тим паче англійську, якраз на часі.
Міська бібліотека для дітей також не залишилась осторонь. Сьогодні до неї завітали діти, для яких проведено інтегрований урок під назвою «Знати англійську мову - це круто!». Присутні позмагалися у пізнавальній вікторині «Смачні дари природи», «Впізнай героя», «Частини тіла», «Їжа і напої для Кароліни» і, звичайно ж, погортали сторінки улюблених казок.
Діти із задоволенням відправилися у Країну Див разом зі знаменитою героїнею Льюїса Керрола – Алісою. В ній вони дізналися цікаві факти про найзагадковішого письменника Англії та його не менш загадковий твір.
Подорожувала малеча казковими джунглями Редьярда Кіплінга та заново відкрила для себе письменницю, ім’я якої в історії літератури назавжди пов’язане з казковими повістями про дивовижну няню Мері Поппінс.
             
Переглянули мультфільм Астрід Ліндгрен «Малий і Карлсон, що живе на даху».
Також діти ознайомилися з грою під назвою “Grand Твістер”. Це нова захоплююча гра, яка, зав'язавши вас у вузол, прив'яже до себе запаморочливим феєрверком азарту і позитивних емоцій!
Граючи у твістер англійською мовою, діти показали не лише свою гнучкість, а й гарні знання англійської. Адже кожний хід супроводжувався літерою з англійської абетки, і треба було згадати слово, яке починається з цієї літери. В котрий раз активні читачі бібліотеки довели свою ерудованість та кмітливість!
Діти отримали максимум задоволення й  переконалися, що вивчати англійську мову не тільки корисно, а й цікаво.
У відділі обслуговування 5-9 класів з початку року оформлено тематичну полицю «Вивчай англійську – йди в ногу з часом!». Звернувшись до викладки, ви дізнаєтесь: 10 причин, чому потрібно вивчати англійську; знайдете словники для вивчення англійської, а також англомовні книжки для читання, які є у фонді бібліотеки.
 
Бібліотеки підтримують Рік англійської мови в Україні!