Мій список блогів

четвер, 15 вересня 2016 р.

ЛІТЕРАТУРНИЙ КРУЇЗ «ІВАН ФРАНКО-МАЛЕНЬКИМ ДІТЯМ»

Воістину величною є  постать Івана Яковича Франка в українській літературі, історії та культурі.  Із щедрої його  криниці ми українці черпаємо силу та  наснагу. А ще він дуже любив дітей.  І з теплим сердечним почуттям, з батьківською любов’ю писав Іван Франко про малюків. Саме для них, найменших, Каменяр написав чимало творів, але особливого значення надавав казкам-байкам як найбільш доступній формі викладу й сприймання.  Для того, щоб краще пізнати його творчість учні 2-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник Магера Н. П.) разом із бібліотекарем Ларисою Криловою «здійснили» літературний круїз «Іван Франко-маленьким дітям». Спочатку діти «помандрували» життєвими та творчими стежками цього письменника та із розповіді бібліотекаря дізналися про нього багато цікавого.
Ну а після цього діти інсценізували казку Івана Франка «Ріпка». Під час якої проявили неабияку фантазію та акторську майстерність. А ще зрозуміли мораль цієї казки, що потрібно робити добро та завжди допомагати один одному.
«Кінцевою  зупинкою» нашої круїз-мандрівки стало розгадування вікторин та загадок за його казками. І у ігровій формі  діти закріпили свої знання про цього чудового письменника.  Безперечно, його твори не залишили їх байдужими і сподіваюся «засіяли зерна доброти» у їхніх серцях.






У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів організовану тематичну полицю «У світі Франкової казки», переглянувши яку можна знайти багато цікавих і повчальних казок для дітей і не тільки.