Мій список блогів

понеділок, 27 квітня 2015 р.

ЗУСТРІЧ З КНИГОЮ

26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України Києва, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою.
Ось вже 29 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.
На цю страшну трагедію відгукнулися в пресі письменники. Тема Чорнобильської трагедії знайшла відображення у творчості багатьох, ось вони: В.Яворівський «Марія з полином у кінці століття», Ю.Щербак документальна повість «Чорнобиль», Д.Павличко поезія «Листок», Б.Олійник поема «Січ», М.Луків поема «Біль і пам’ять», М.Сингаївський «Обпалена мужність», Л.Горлач поема «Зона», І.Драч «Чорнобильська мадонна», Є.Гуцало «Діти Чорнобиля».


Напередодні цієї дати міська бібліотека для дітей запросила учнів 6-А класу ЗОШ №7 (класний керівник О.М.Чемко) на зустріч з книгою Є.Гуцала «Діти Чорнобиля». Завідувач бібліотеки В.В.Ярмолюк розповіла про створення книги, її зміст, познайомила з цікавими оповідання про життя дітей після страшної аварії. Діти зачитали уривки з цієї книги, які їм сподобались.
У бібліотеці розгорнуто тематичну полицю «Терновий вінець Чорнобиля».