Мій список блогів

вівторок, 21 квітня 2015 р.

День інформації у міській бібліотеці для дітей


  Природа… Велике творіння Боже, колиска людства, втілення краси і добра.
З перших кроків людини на Землі вона годувала своїми плодами, давала тепло (дрова для вогнища) і м'ясо диких звірів… Так було і за біблійною  версією і за матеріалістичною теорією. Правда, часом праматір – природа лякала грізністю деяких незрозумілих явищ.
Минали віки. Людина розвивалася, розумнішала, вчилася користуватися дарами і силами природи. І «довчилася», на жаль, до знищення Хіросіми і Нагасакі, до чорнобильської катастрофи. Чи протверезіли люди після всього цього?
Про охорону навколишнього середовища, про вплив діяльності людини на природу, про те, що ми можемо поліпшити майбутнє, йшла мова на Дні інформації «Іншої землі у нас не буде, нам потрібно нашу зберегти» для учнів 4-6 класів, присвячена Дню довкілля і Всесвітньому дню Землі.

У програмі Дня інформації було проведено різноманітні заходи. А саме: у відділі дошкільників та учнів 1-4 класів відбувся поетичний віночок «Буду я природі другом». Діти читали вірші про природу, про перші весняні квіти, як берегти природу.
Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк запросила учнів 5-х класів ЗОШ №7 на екологічне лото «Знай, люби, бережи», де вони змагалися у вікторині-грі за такими етапами «Продовжи думку», «Рослинний світ», «Пташині розмови» та «Відгадай загадку».
На закінчення Дня інформації діти познайомилися з виставкою-роздумом «Людина іприрода: гармонія чи трагедія», яку презентувала бібліотекар відділу обслуговування  учнів 5-9 класів Олена Рябая.
Захід закінчився, і ми віримо, що українці, які зажди славилися своєю працездатністю, дбайливістю і любов’ю до природи, зможуть  запобігти подальшому руйнуванню найсвятішого – рідної землі. Треба тільки серцем пам’ятати, що ми – одна славна родина і земля у нас, як мати, - на всіх одна.