Мій список блогів

пʼятницю, 27 березня 2015 р.

ПЛАНЕТА ПЕРІОДИКА

      Часом важко собі уявити який багатий і незамінний арсенал думок, поглядів, відомостей вміщують у собі газети і журнали і як багато вони можуть дати будь-якому читачеві.
    В цих виданнях містяться оперативні відомості практично по будь-якій темі. Потрібно тільки уміти їх знайти.
Газетна і журнальна інформація настільки органічно влилася в наше життя, що ми її часом не помічаємо, як свіже повітря, яким дихаємо. Але коли проаналізувати вплив періодики на людину, то розумієш, що преса, як і книга, супроводжує наше життя, починаючи з "Малятка" до глибокої старості.
Світ української дитячої преси зростає попри всі економічні, духовні, видавничі негаразди. На даний момент видається більше 50 видів дитячих журналів та газет всеукраїнського рівня. Зараз вони здатні задовольнити вимоги найпримхливішого читача. Тематична різнобарвність і поліграфічна якість дитячих видань, яскравість та виразність художнього оформлення приваблюють юних читачів та їх наставників.



Варто зазначити, що поряд із добре відомими не одному поколінню читачів журнальними іменами – «Малятко» (з 1960 р.), «Барвінок» (з 1928 р.), «Однокласник» – з`явилося багато нових: «Пізнайко», «Розмалюйко», «Словознайка» (1990), «Зернятко» (1995), «Дитяча академія» (2001), «Вулик» (2002), та багато інших.
В періодиці для дітей можна знайти майже всевправи для розвитку логіки, пам'яті та мислення, цікаві новини, огляд моди, історію появи предметів, цікаву географію, традиції українського народу, рубрику про рукоділля, ребуси та головоломки!
В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання у міській бібліотеці для дітей відбувся огляд-реклама періодичних видань «КЛАСНІ ЖУРНАЛИ». Діти мали змогу познайомитися з журналами, які представила завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк, та ознайомилися з тематичною полицею «Наша преса на всі інтереси».
Різні та цікаві журнали чекають на читачів у  бібліотеці – для дітей, підлітків та батьків. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду нашої преси,  тому що  людство про все цікаве на планеті читає в журналі та газеті!