Мій список блогів

неділю, 1 березня 2015 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КОТІВ

1 березня, у перший день весни, відзначається Міжнародний день котів. Популярність свята пояснюється насамперед тим, що кішки споконвіку були й залишаються найпопулярнішими домашніми тваринами у всьому світі. Мало знайдеться у світі людей, хто залишається байдужим до цих пухнастих, рухливих, ласкавих і дуже розумних створінь.
В цей день справжньою героїнею дня стала кішка Соня, яка завітала до дитячої книгозбірні. Вона на правах гості нашої бібліотеки відчувала себе в ній, як вдома. Соня відразу освоїлася в читальному залі, піднімала настрій нашим читачам, які радісно гралися з нею і, звичайно ж, "читала" книги.





Про котів пишуть книги, вірші, оповідання, знімають кіно, мультфільми… Цікаву та корисну інформацію про цих домашніх тварин ви знайдете у виданнях нашої бібліотеки:

Гордієнко С. Як назвати кошеня: книга про котів та кошенят : читаємо, граємо, думаємо : / С. Гордієнко. - Харків : Ранок, 2011. - 80 с.
У цій чудовій книжці живуть дивовижні чарівні створіння – наші ласкаві й пухнасті друзі - коти. Прислухайся до їх мелодійного нявкання і доброзичливого муркотіння, і, може, ти навчишся розуміти котячу мову! А ще на сторінках книги тебе чекають "котячі" вірші, казки, забавлянки, прислів’я й прикмети, загадки і лабіринти... І навіть веселий словничок котячих імен! Хочеш потрапити до котячого королівства? Тоді швидше відкривай цю книгу!

     
  Господенко І. Найкращі друзі  /  І. Господенко. – Харків : Лідер, 2010. – 10 с. : іл.
       Тетельман Г. Домашні улюбленці  /  ГТельман. – Харків : Чайка, 2013. - 96 с. : іл. - (Енциклопедія для допитливих).