Мій список блогів

вівторок, 10 березня 2015 р.

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті просяє веселка
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам`ять Шевченка!

В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
В 2015 р. відзначається 201-річниця з дня народження Т.Г.Шевченка. Цій події присвячені Шевченківські читання "Ми читаємо Тараса", які відбулися в міській бібліотеці для дітей з учнями 6-го класу ЗОШ №7.
Образ найщирішого лірика і гнівного бунтаря, поета, художника, людини постає перед читачами завдяки поетичним, прозовим творам митця. І про все це декламували учні з рядків улюблених творів Великого Кобзаря.
Шевченківські читання - унікальна можливість ще раз звернутись до глибин душі українського народу через призму бачення генія. Феномен поета полягає в тому, що майже кожна нація і народ, звертаючись до кобзаревого слова, знаходить цілюще джерело істини на всі часи.
Під час читань бібліотекарем відділу обслуговування 5-9 класів Оленою Рябою була представлена книжкова виставка «Живи, поете, в бронзі і граніті, живи, поете, в пам'яті людській…».