Мій список блогів

понеділок, 23 березня 2015 р.

У Нововолинській міській бібліотеці для дітей відкрили Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2015!

Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга – твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся,
Снаги, що в серці залишає слід.

 Щороку в березні у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому.
   Перед книгою віками схиляло в шанобі голову людство, вважало її своєю святинею. «Читання – ось найкраще навчання» - стверджує народна мудрість. Не погодитися з цими словами не можна. В цьому переконуєшся щоразу, коли мова заходить про роль книги в житті людини. Адже, книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, розкриває красу поетичного слова. 
У міській бібліотеці для дітей Тиждень дитячого читання розпочався святом книги «Під українським небокраєм книгу люблять і читають».
На свято завітали учні 7-А класу ЗОШ №7 (класний керівник Скібіцька Н.С., завідувач з виховної роботи Костюк О.С.). Ведуча заходу бібліотекар відділу обслуговування 5-9 кл. Олена Рябая розповіла про славні традиції проведення Тижня, а також прочитали цікаві факти, вірші, та вислови про книгу. Не менш цікавими, кумедними та захоплюючими були конкурси, коли діти відгадували казкових героїв за ключовими  фразами, що нагадували їх назву. Також, школярі мали нагоду проявити свої знання зігравши у конкурсах «Ой як це просто!», «Бібліотечне лото», "Книги - назви жіночих імен", "Старі казки про головне".



       Учні проявили кмітливість, показали знання і любов до книги, і довели що в Україні книги таки читають. А що ж за свято без подарунків!


На завершення заходу була представлена тематична викладка літератури «Книга – твій друг і порадник».


Весело й грайливо закінчилося свято, але не закінчується зустріч з книгою. Протягом всього тижня у нашій книгозбірні будуть  проведені цікаві заходи для дітейТож, запрошуємо усіх охочих до бібліотеки, з нами буде весело, пізнавально і цікаво.