Мій список блогів

середу, 25 березня 2015 р.

Вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Почалося все ще рік потому, коли сотні тисяч людей вийшли на майдан Незалежності у Києві, та розпочали Революцію, яка отримала назву Революції  Гідності. Український народ показав своє  прагнення до свободи, свого європейського майбутнього. Але на жаль, цей вибір сьогодні доводиться захищати зі зброєю в руках, нерідко ціною жертв кращих представників нашого народу.
Саме про це йшла розмова під час проведення у міській бібліотеці для дітей патріотичної години «БОЖЕ, ХРАНИ УКРАЇНУ!» для учнів 8-х класів НВК "Нововолинська спеціалізована школа №1" (кл. керівники Максимович Л.Д., Галушка О.О.). Ведуча заходу, бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Рябая Олена, нагадала події тих великих днів, які назавжди змінили історію нашої нації. На підтвердження слів ведучої, присутнім було запропоновано перегляд відео та слайд-матеріали про події на Євромайдані.   
На зустріч з учнями був запрошений учасник майдану Олег В’ячеславович Любеля (сотник першої Волинської сотні від ВО "Свобода"), який брав безпосередньо участь в подіях, що розгорталися на Євромайдані.
Згадуючи події минулої зими Олег В’ячеславович, розповідав про різні ситуації й обставини протистоянь на Майдані, зауважував одне: усвідомлював смертельну небезпеку, але не йти не міг. Учні та вчителі з великою цікавістю та щемом в серці слухали розповідь.
На заході звучали вірші, присвячені героям, що загинули за волю України. Присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
Завершився захід словами подяки всім нашим захисникам за мужність і силу, за подвиг, який буде жити в наших серцях.



     До уваги користувачів представлено тематичну викладку літератури «Стали героями на всі покоління й віки…».