Мій список блогів

пʼятницю, 31 березня 2023 р.

ТАЄМНИЧИЙ СВІТ КНИЖОК МАРИНИ ПАВЛЕНКО


   В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотекар Олена Рябая ознайомила дітей з творчістю української письменниці, яка була свідком багатьох дивних подій і розказала про них у своїх книжках.



   Здавалося б, що відьми, лісовики, мавки – то все казки, минуле. Хіба ж можуть і тепер, у час комп’ютерів, гаджетів та високих технологій, поряд з нами жити різні дивні створіння та духи?! Та виявляється, що існують і прокляття, і відьомство, і дивні перетворення. 
   Марина Степанівна Павленко — українська поетеса, письменниця, художниця, науковець, педагог. Найвідоміші  її твори: "Як дожити до ста", "Півтора бажання", "Миколчині історії", "Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських".

   Написавши роман для підлітків про неймовірні пригоди семикласниці Софійки, яка вміло веде розслідування, вона стала лауреатом і переможцем конкурсу «Коронація слова». 
   Тож, представляємо вашій увазі серію книг про пригоди Русалоньки із 7-В:

 Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських.
   Гадаєш, казки - то тільки дитячі баєчки і чудес на світі не буває? Але якщо над красенем однокласником висить родове прокляття, якщо тебе домучили нічні жахіття сусідської квартири, якщо тітоньку треба рятувати від її власного весілля, а старовинна шафа перетворюється на машину часу, і про все це навіть і не здогадуються такі розумні батьки, — ти ніде інде, як у казці. Справжнісінькій сучасній казці, щасливий кінець якої мусиш дописати самостійно.


Русалонька із 7-В плюс дуже морська історія. 

   Софійці забракло слів, вона боялась навіть дихнути, аби не сполохати, не порушити це метеликове повітря, цю диво казку! Цілий феєрверк, ціле багаття метеликів безгучно зірвалися з куща, засвічуючи супроти сонячних променів свої чудові коричневі крильця з барвистими цятками!.. Метелики літали, мерехтіли, танцювали, сідали на плечі, волосся, одяг!..

   Таке воно, нове Софійчине кохання — стрімке, казкове, мерехтливе. Тільки от чи не приторне, як на справжню любов?


Миколчині історії.

   Невже й таке трапляється в житті? Ви й не уявляєте, як тісно переплелися життя хлопчика Миколки та пса Найди. Це історія, сповнена пригод – порятунок від смерті, життя на Пустирищі, «реальні» шкільні історії, перше кохання, поневіряння і… лапа друга, хоча й волохата. Знайомтесь – нова книга Марини Павленко, яка розповіла життєву і водночас неймовірну історію справжньої дружби, яка змінює світ на краще!