Мій список блогів

четвер, 28 лютого 2019 р.

КИТАЙ – ПІДНЕБЕСНА ІМПЕРІЯ


2019 рік – рік Китаю в Україні. Китай – дивовижна країна з унікальною культурною спадщиною, батьківщина багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства.
Міська бібліотека для дітей долучилась до просвітницьких акцій, присвячених цій країні. Бібліотекар міської бібліотеки для дітей Олена Рябая, в рамках клубу активного спілкування «Однокласник», провела для учнів 6-Б класу Нововолинської гімназії fun-trаvel «Піднебесна, шо вражає…».
На початку заходу бібліотекар запропонувала учасникам невеличку вікторину, щоб дізнатися про те, хто і що знає про Китай. А вже після цього ознайомила школярів із найбільшою за населенням країною світу, країною, що  являє собою найстарішу в світі існуючу дотепер цивілізацію, з цікавими звичаями, китайською кухнею, особливостями китайської мови та каліграфії, з унікальною культурною спадщиною. Присутні переглянули відео та слайд-презентації про цю дивовижну країну.


 В міській бібліотеці для дітей у відділі обслуговування учнів 5-9 класів організовано  тематичну полицю  «Китай: від А до Я», на якій представлені книги про історію, культуру, політику та економіку Китаю.