Мій список блогів

пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

ГОДИНА ПАМ’ЯТІ

Вже 30 років минуло з того дня, як було виведено радянські війська з території Афганістану, але відлуння тієї війни до цього часу болем віддається в наших серцях. Ця війна ще довго буде нагадувати про себе, поки живі матері й батьки, які втратили синів. Вона буде жити в памяті дітей, які виросли без батьків. Багато з них зовсім не знали тепла батьківських рук, інші ж все життя будуть берегти дитячі спогади про них. Час невблаганно робить свою справу. В глибину історії відходить ця війна...
15 лютого в міській бібліотеці для дітей пройшла година пам’яті «Афганський біль. На волоску від смерті». На захід захід завітали учні 6-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник В.М.Горпиніч).

Під час заходу присутні ознайомилися з маштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, з цікавістю переглянули книги та документальний фільм про афганську війну, читали вірші поета, воїна – афганця, волинянина Василя Слапчука, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.




Своїми спогадами з учнями  поділився учасник бойових дій в Афганістані Олександр Євгенійович Бойко. Молодим хлопцем він потрапив на війну, пройшов крізь її страшну м'ясорубку, подолав усі випробування і вижив.
На закінчення заходу гість побажав дітям мріяти, ставити перед собою великі завдання і сміливо йти до своєї мети.

До уваги користувачів бібліотеки  у читальному залі організована тематична полиця «Афганістан далекий, який у кожній пам’яті живий», на якій представлені книги про війну в Афганістані, статті із місцевих газет.