Мій список блогів

вівторок, 22 січня 2019 р.

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ У МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ

Сто років тому – 22 січня 1919 року – на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України.
Про цю подію  говорили сьогодні учні 7-А класу ЗОШ №7 (класний керівник Г.В. Карпець) на годині єднання «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна» в міській бібліотеці для дітей.
Ведучі заходу Валентина Ярмолюк та Олена Рябая розповіли присутнім про історичні події тих років, зазначили, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої  її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності. Діти дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, жваво розмірковували про поняття соборності України, переглянули відеофільм  «День соборності України» та заспівали гімн України «Ще не вмерла Україна».



Всі присутні мали змогу познайомитися з викладкою літератури «Через злуку до соборної України», на якій представлені книги, що висвітлюють тернистий шлях України до соборності.