Мій список блогів

понеділок, 23 квітня 2018 р.

ПОДОРОЖ У МИНУЛЕ УКРАЇНИ…

Часто українці для того, щоб побачити щось нове і цікаве, набратись позитиву і просто відпочити відправляються в інші країни, забуваючи про те, що в нашій Україні теж є багато місць, які варто побачити кожному.  Україна чекає на Вас! Вона як книжка, яку починаєш читати і не можеш відірватись, адже найцікавіше завжди попереду.
Наша Батьківщина має чимало сюрпризів для тих, хто вирішить подорожувати нею: це середньовічні замки, загублені в сільських глушинах, мальовнича природа і пейзажі, також величні монастирі, в які не так легко попасти, а ще маленькі церковиці, які вражають насправді своєю красою і атмосферою. Також це унікальні львівські дворики, старовинні будівлі, які мають свою історію, пов’язану з народними переказами і легендами. 
Сьогодні учні 7-А класу ЗОШ № 3 вирушили у віртуальну мандрівку «Підкова щирого золота: огляд старовинних замків, фортець». Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Нововолинської МБД Олена Рябая познайомила дітей з історичними спорудами України. З розповіді бібліотекаря школярі дізналися про легенди та романтичні історії, факти про чудових князів, милих лицарів, козаків, магнатів цих замків. 

При проведенні цього заходу діти пізнали розмаїття природного ландшафту України, багатовікову історію та культурні пам’ятки України. Ця віртуальна подорож допомогла формуванню в дітей патріотичних почуттів, гордості за свою Батьківщину.
В міській бібліотеці для дітей для користувачів влаштована викладка літератури «Перлини України: замки та фортеці».
Подорожі це чудовий світ відкриттів, пізнання нового та величного. Буденність нашого життя підсилює бажання мандрувати. Це й не дивно. Адже саме змінюючи обставини, отримуючи нові враження від побаченого ми відпочиваємо від буденного життя.