Мій список блогів

четвер, 9 листопада 2017 р.

МОВИ НАШОЇ СЛОВА – НАЧЕ МУЗИКА ЖИВА

9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ.
З нагоди цього свята у зразковому етнографічному музеї «Берегиня» ЗОШ №7 відбулась музично-поетична акварель «Мови нашої слова – наче музика жива» на яку завітали учні  4-А класу ЗОШ №7 разом з класними  керівником Світланою Степанівною  Лаценко, заступник директора з навчально-виховної роботи Людмила Ярославівна Левчук, заступник директора з виховної роботи Оксана Серафимівна Костюк, вчитель української мови Лариса Василівна Савчак.
Із розповіді бібліотекаря Лариси Крилової діти дізнались про історію становлення цього  свята та про те, що з гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.


Діти ж у віршах та піснях діти прославляли нашу рідну мову,  закликали любити її, не забувати про неї ніколи. А ще змагалися у красномовстві, складали вірші, добирали епітети до різних слів, тим самим пересвідчившись в тому, яка в нас мова багата та різнобарвна.



        На свято до нас завітали гості – учасники гуртка вокально-естрадного співу НЦДЮТ (керівник С. С. Бортнічук) Ельвіра Антонюк, Віталіна Спічак та Людмила Мужилко, які порадували всіх задушевнимиими та мелодійними пісне співами.



      А на закінчення всі присутні замилувалися чудовим танцем з рушниками у виконанні учнів 4-А класу. 



Для того, щоб примножувати свої знання про рідну  мову у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 - 4 класів нашої бібліотеки організовано тематичну полицю «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата».


Тож у святковий День української писемності та мови хочемо побажати всім нам любити та берегти її. Не будьмо байдужими, давайте разом захищати найбільше наше багатство – нашу Рідну Українську Мову!