Мій список блогів

середу, 15 листопада 2017 р.

СУПЕРЗНАВЦІ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

Ми не можемо уявити свого життя без транспорту, без доріг, світлофорів, пішохідних переходів. Відстані між районами, установами, магазинами такі, що подолати їх можна тільки за допомогою транспорту.
Звичайно, транспорт - наш вірний друг! Але, забуваючи про власну безпеку, нехтуючи правилами дорожнього руху, можна стати жертвою своєї необдуманої поведінки. Адже транспорт може бути не тільки корисним, а й небезпечним, якщо не знаєш правил дорожнього руху. 
         Як же зробити так, щоб вулиці і дороги стали для наших дітей безпечними? Звичайно ж, розповідати їм про правила дорожнього руху, дорожні знаки, про те, як поводити себе на дорогах.
І саме з цією метою в рамках гуртка «Юні бібліотекарі» бібліотекар Лариса Крилова провела ігровий турнір «Суперзнавець правил дорожнього руху».
Безперечно, найбільш дієвим методом доведення до дітей елементарних правил поведінки на дорозі є сюжетно-рольова гра, в якій вони самі є учасниками. Захоплюючись грою, діти засвоїли основні правила дорожнього руху, усвідомили, хто такі пішоходи, водії, регулювальники. 
Підсумовуючи зустріч, бібліотекар наголосила, що якщо кожен з нас буде знати і дотримуватися правил дорожнього руху, то нещасних випадків на дорозі стане набагато менше. Тому що повага і взаєморозуміння - найважливіше на вулиці. Давайте знати і дотримуватися їх!




А щоб дізнатися ще більше матеріалів на цю важливу тему у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів організовано тематичну полицю «Світлофор вогнем моргає – він малят застерігає».