Мій список блогів

четвер, 16 листопада 2017 р.

ТОЛЕРАНТНІСТЬ У НАШОМУ ЖИТТІ

16 листопада весь світ святкує Міжнародний день толерантності. З нагоди цього свята в міській бібліотеці для дітей, в рамках клубу активного спілкування «Однокласник», спільно з працівниками ВОБФ «Карітас-Волинь» було проведено інфоквест «Вчимося жити разом».
На заході були присутні учні 7-А класу Нововолинської гімназії (класний керівник Уманець Є. А.). Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая ознайомила дітей з історією толерантності, про різні прояви її в нашому щоденному житті: терпіння та терпимість, чуйність та небайдужість, індивідуальність та різноманітність,  уміння слухати і володіти собою.

На заняттях, яке підготували та провели координатор по роботі з дітьми та молоддю Карітас-Волинь Скриннікова Вікторія, соціальний педагог Тетяна Галицька та психолог Наталія  Гавронська, діти мали можливість обговорити, що ж таке толерантність у їхньому розумінні. Також учні взяли участь у ігрових вправах. Під час занять підлітки висловлювали свої думки і ставлення до різних ситуацій та наприкінці зробили висновок: варто бути не просто «такими як всі», а вміти висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію, але водночас цінувати в кожній людині особистість і поважати  її  думки  та  переконання.







На завершення заходу, діти дякували ведучим тренерам Карітас-Волинь за гарні емоції, чудовий настрій та можливість краще пізнати себе.
До уваги користувачів в бібліотеці у відділі обслуговування учнів 5-9 класів представлена тематична полиця літератури "ХХІ століття - століття толерантності".