Мій список блогів

вівторок, 21 листопада 2017 р.

ПОДІЇ, ЩО ЗМІНИЛИ ДОЛЮ УКРАЇНИ


Кожного року 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
        З нагоди Дня Гідності та Свободи у Нововолинській міській бібліотеці для дітей для учнів 8-А класу гімназії (класний керівник І. А. Коханок) було проведено годину патріотизму «Події, що змінили долю України». На захід були запрошені учасник Майдану, сотник першої Волинської сотні Олег В’ячеславович Любеля та учасник АТО, боєць добровольчого батальйону «Азов», нині тренер-реабілітолог реабілітаційного центру для ветеранів АТО у м. Луцьку  Сергій Петрович Смолярук. 



Ведуча заходу Валентина Ярмолюк познайомила присутніх з подіями, що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013-2014 років та відбуваються сьогодні. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять мужніх патріотів, які віддали своє життя за незалежність України під час подій на Майдані та в зоні АТО.


Про криваві події у Києві, а також всіх тих, хто не повернувся додому, розповів Олег В’ячеславович,  поділився спогадами про майдан 2013 року, де він побував і побачив все на власні очі: і народні віче і промови зі сцени і виступи українських гуртів, а особливо – ту незвичайну атмосферу надії і сподівання. Учні мали можливість приміряти на себе речі, якими користувався на Майдані: каску, наколінники, противогаз, а також переглянути світлини з цих подій.







Далі болючими спогадами про АТО ділився Сергій Петрович, а саме про власний пережитий досвід, починаючи з дня, коли він добровільно приїхав в зону АТО, до реальних подій, які не показують по новинах та документальних фільмах. Відповів на численні запитання. А на закінчення зустрічі гість побажав дітям, а особливо хлопцям, здоров’я, і наголосив на необхідності серйозної фізичної підготовки, загартування духу та тіла молодого покоління для формування гідних, мужніх громадян України.



Діти читали вірші місцевих поетів Анатолія Поліщука та Ярослава Гиця, присвячені Майдану та АТО.



У відділі обслуговування учнів 5-9 класів організовано тематичні полиці «Герої, що у вічність відійшли» та «Маю честь битися за Україну», які висвітлюють ці події, а в читальному залі розгорнуто фотовиставку «Народжені революцією. Загартовані війною. Приречені на перемогу. Герої - серед нас».


Тож, пам’ятаймо героїв. Вони віддали життя за нас. Слава героям. Герої не вмирають. Їх імена будуть навічно закарбовані в наших серцях і душах.