Мій список блогів

вівторок, 19 вересня 2017 р.

ЯПОНІЯ: ТРАДИЦІЇ ТА СУЧАСНІСТЬ

Згідно Указу Президента України П.Порошенка в Україні 2017 рік оголошений Роком Японії в Україні. Враховуючи цю обставину бібліотекар міської бібліотеки для дітей Олена Рябая провела для учнів 8-Б класу ЗОШ №7 (кл. керівник Циголко Н.П.) інформаційне ралі «Континенти – далекі і близькі». Захід був присвячений країні Висхідного Сонця.
Учні мали змогу ближче познайомитися з візитівкою держави, з невичерпаністю традицій, з японським характером, цікавими фактами про Японію – країною без перебільшення унікальною. Говорили про так зване японське «економічне диво».
Присутнім була презентована відео – презентація «Чим мене здивувала Японія», де йшла мова про національні риси характеру, національний одяг, взуття, бойові мистецтва, ікебану, чайну церемонію та багато іншого.
Також переглянули слайд-презентацію про культуру Японії. З цікавістю та жвавим обговорення подивились відеофільм «Цікаві факти про Японію».
Подорож поетичною Японією здійснили разом із поетом-мандрівником, одним із визначних представників японської поетичної школи Мацуо Басьо.
Одухотворення природи – характерна ознака японської  культури. Природа як джерело натхнення, а її зображення – спосіб вираження почуттів японців.

І хоч це знайомство було умовним, символічним, але в ньому були справжні сходинки, що вели до вміння творчо мислити, аналізувати нові знання, формувати особисту думку.
 Школярі дякували за зустріч! І дуже приємно звучало: Сайонарі.

Для користувачів в міській бібліотеці для дітей розгорнута викладка літератури «Країна світанкового сонця».