Мій список блогів

понеділок, 18 вересня 2017 р.

ЛЬВІВ ПАХНЕ НЕ ТІЛЬКИ КАВОЮ, А Й КНИЖКАМИ

16 вересня бібліотекарі Нововолинської ЦБС мали можливість відвідати 24-й «Форум видавців у Львові: точка творення».
На декілька днів місто Лева перетворилося на величезну бібліотеку. Книги всюди: розставлені на полицях, на столах, розкладені на вулиці. Повітря було наповнене новеньким запахом паперу.
 
Велич книги, дух читання панували цього дня в культурній столиці Галичини. Вражала велика кількість учасників форуму, яка щороку збільшується. З’явилося чимало нових імен і видань різноманітної тематики.
Приємно було бачити біля стендів видавництв «живих» письменників, які презентували власні твори та роздавали автографи всім шанувальникам своєї творчості. Кожен видавець намагався презентувати себе якнайкраще і поділитись найсвіжішими новинками.
Перед палацом Потоцьких як завжди були брати Капранови зі своїм зеленим запорожцем-кабріолетом «Жужиком» – як символи форуму.
Особисто мені вдалось потрапити на презентацію нового видання короткої прози Оксани Забужко «Після третього дзвінка вхід до зали забороняється».
А ще дуже вразила бібліотека-мрія. Це не лише місце, де зберігають і читають книжки: це вільний простір, де вони промовляють до читачів.


Центр Митрополита Андрея Шептицького – це чудова сучасна бібліотека, відкрита до проведення заходів різних форматів заради об’єднання людей. Це місце зустрічі людей культури, людей освіти, людей науки. Місце діалогу, розмов про літературу, музику, кіно, архітектуру, науку. 

І на кінець, хочеться сказати, місто Лева як завжди the best, аромат кави, шоколаду і книг. Море вражень, цікавих зустрічей, а головне книги, які хочеться читати, перечитувати…
PS: Дякую організаторам за можливість вже вкотре відвідати місто Львів, зокрема книжковий форум видавців.