Мій список блогів

вівторок, 19 вересня 2017 р.

ЧАРІВНИЙ СВІТ ПОЕЗІЇ МАРІЇ ПОЗНАНСЬКОЇ

Цього року ми відзначаємо сторічний ювілей від дня народження видатної української письменниці Марії Познанської. Ця поетеса володіла особливим і рідкісним талантом - талантом дитячого письменника, який вводить у світ, навчає добра та розуму, прищеплює любов до рідного слова, природи, до всього в світі сущого. Для того, щоб «торкнутись»  чарівних струн її поезії до Нововолинської міської бібліотеки для дітей завітали учні 3-Б класу Нововолинської гімназії разом з класним керівником Стефою Миколаївною Редько. 

Діти з великим задоволенням декламували вірші та приймали участь у літературній вікторині по її творчості. І, як зазначила бібліотекар Лариса Крилова, поетеса вміла помічати нове у житті й розповідати про нього дітям. Марія Познанська ніколи не відступала від свого принципу: для малечі слід писати відверто, серйозно й дохідливо. Своєю увагою поетеса не обминає ні будівництво Київського метрополітену, ні польоту в космос, ні земних турбот про хліб насущний та красу природи. Вона розмовляє з дітьми доступною їм мовою, просто, але з повагою до маленького читача, розповідає серйозно, вдумливо про складні й серйозні речі.
Й хоча Марії Авакумівни уже немає на світі, її вірші дуже популярні серед дітвори. Вони не старіють, бо написані молодо й пристрасно, із справжньою любов'ю до дітей. Такі вірші навчають дітей любити поезію, уважніше придивлятися до навколишнього світу, бути щирішим, добрішим на вдачу, чутливішим до краси.



А також до уваги всіх присутніх була запропонована викладка літератури із її чарівною поезією.