Мій список блогів

пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У НОВОВОЛИНСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ

Уже майже дванадцять років поспіль 30 вересня – у день великомучениць Любові, Надії, Віри і матері їх Софії – бібліотечна громада України святкує Всеукраїнський день бібліотек.
З цієї нагоди напередодні свята міська бібліотека для дітей провела День відкритих дверей «Завітай до бібліотеки за знаннями».
В рамках цього дня до книгозбірні завітали учні 5-А класу Нововолинської  гімназії. Спочатку учні разом з бібліотекарем дитячої книгозбірні Оленою Рябою поринули у цікаву екскурсію відділом обслуговування 5-9 класів. 
Згодом, для дітей був проведений літературний слем "На всі ваші: «Що? Де? Коли?» - розумні книги відповідь дадуть завжди". Бібліотекар звернула увагу дітей, що книга це помічник, порадник, а для тих, хто вміє дружити з нею, — вірний друг. Також учні брали активну участь в цікавих конкурсах, пригадували прислів'я, та народні мудрості про книгу. Що тільки не очікувало учасників заходу, це і вікторини, кросворди, загадки та багато-багато іншого. 
Далі учні 2-5 класів здійснили мандрівку бібліотечною періодикою «Читай журнали та газети і подолаєш всі планети». Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк ознайомила дітей з періодичними виданнями, які передплачує бібліотека.

А ще користувачі бібліотеки мали можливість спробувати себе у ролі бібліотекарів у дублер-шоу «Бібліотекар на годину». Тут можна було «попрацювати» у всіх відділах бібліотеки. У читальному залі приміряли на собі професію бібліотекаря Анастасія Воронюк, Анастасія Сиротинська, Іван Палихата, Максим Пресняк. Діти знайомилися з фондом, розпитували про тонкощі бібліотечної професії, цікавилися, у чому відмінності між роботою абонементу та читального залу. 
А на абонементі дошкільників та учнів 1-4 класів професію бібліотекаря опановувала ціла компанія найкращих та найактивніших читачів. Діти цікавилися фондом відділу, обслуговували читачів, допомагали в пошуку конкретних книжок.

Ще троє «нових» бібліотекарів Софія Вознюк, Дарія Демчук, Діана Дроздова зустрічали читачів у відділі обслуговування учнів  5-9 класів.
Працювати читачам у своїй бібліотеці так сподобалося, що однієї години їм не вистачило і лишати робоче місце не хотілося. А читачі, яких вони обслуговували, ще й після завершення заходу залюбки продовжували звертатися за допомогою та порадами саме до «нових бібліотекарів». 
     Користувачі і бібліотекарі також взяли участь у флешмобі «Я читаю і Вам раджу», де пропагували книгу та заохочували до читання.

Весело, цікаво та з користю у цей день діти провели свій час та отримали заряд позитивної енергії.
     Тож вітаємо всіх колег з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаємо міцного здоров’я, миру і злагоди, творчої наснаги, невичерпної енергії, вдячних користувачів, гарних книжкових поповнень.