Мій список блогів

четвер, 23 лютого 2017 р.

ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА: МЕЖІ СПІЛКУВАННЯ

Відповідно до виконання плану роботи відділу культури на І-ше півріччя 2017 року та з метою підвищення фахового рівня бібліотечних працівників, 22 лютого на базі міської бібліотеки для дітей відбувся семінар  для бібліотечних працівників структурних підрозділів централізованої бібліотечної системи та шкільних бібліотекарів міста на тему: «Дитяча бібліотека: межі спілкування».
Учасники семінару прослухали виступи: «Сучасний користувач. Сучасна бібліотека» директора ЦБС Кухарук С.І., «Спільна робота бібліотеки з службою у справах дітей» головного спеціаліста служби у справах дітей Нововолинської міської ради  Сидор Н.М., «Сучасний погляд на стратегію співпраці бібліотеки та сім’ї» заступника директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №7 Левчук Л.Я., «Соціально-психологічні особливості спілкування бібліотекаря і дитини» практичного психолога Усійчук О.П. Свій виступ вона доповнила елементами тренінгу «Бінго», «Спілкування – це…».

 


Консультації надали бібліотекарі МБД Лариса Крилова «Новації, творчість, ініціатива в роботі з молодшими користувачами», Олена Рябая  «Дитяча бібліотека: від традиційної академічності до вимог часу», бібліотекар відділу обслуговування ЦМБ Ірина Губерук «Проектна діяльність бібліотеки як засіб її реклами»,  бібліотекар школи-колегіуму №1 Руслана Бойко  «Інноваційні технології  в роботі шкільної бібліотеки», бібліограф ЦМБ Оксана Жабровець ознайомила присутніх з бібліографічним покажчиком «Ігор Павлюк: письменник, науковець».

В рамках семінару відбулися міські педагогічні читання для вихователів дошкільних навчальних закладів на тему: «Леся Українка – письменниця, що стала символом України», які провела вихователь-методист ДНЗ №4 Інна Володимирівна Чепурна.
 
До уваги всіх присутніх була організована виставка-персоналія «Нерозквітла блакитна троянда…», присвячена 146-й річниці від дня народження Лесі Українки, яку представила завідувач МБД Валентина Василівна Ярмолюк.

Семінар закінчився обміном думками, обговоренням та підсумками роботи.
 P.S. Дякуємо всім учасника за участь у роботі семінару.