Мій список блогів

середу, 15 лютого 2017 р.

АФГАНІСТАН: НАША БІЛЬ І ПАМ"ЯТЬ

15 лютого – дата виведення радянських військ з Афганістану, яка стала днем вшанування всіх учасників бойових дій на території інших держав.
Нині ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.
Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу. Вона залишається «білою плямою»  новітньої історії.
15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали - «Мамо, я живий...».
Закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна. Але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів, обелісками з залізними зірочками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.
Користувачам міської бібліотеки для дітей в читальному залі розгорнуто тематичну поличку «Солдати чужої війни», де представлені книги та періодичні видання про героїзм і мужність воїнів-інтернаціоналістів.
Летять, відлітають у вічність роки і скільки б їх не минуло, не зітруть у нашій пам’яті імена воїнів-афганців.